Menu

Kan ons bedrijf gemakkelijk expats inhuren?

Er is een belangrijk verschil tussen expats met een EU nationaliteit en niet-EU expats. Kandidaten met een EU nationaliteit kunnen door elk bedrijf in Nederland aangenomen worden. Niet-EU expats kunnen alleen worden ingehuurd door “Erkend Referent” bedrijven van de Nederlandse overheid (IND). YourExpats heeft echter een payroll service waarbij ook bedrijven die geen Erkend Referent zijn expats via ons kunnen inhuren.

Wat is de 30%-regeling?

Dit is een specifiek belastingvoordeel voor expats die naar Nederland komen voor de duur van 5 jaar. Het is bedoeld als compensatie voor de kosten om naar hier te verhuizen. Op dit moment wordt er gediscussieerd of de 30% regeling veranderd moet worden of niet. Neem contact met ons op voor de laatste stand van zaken. Om te controleren of je in aanmerking komt voor de 30%-regeling kun je onze tool op de website gebruiken.

Welke diensten bieden jullie voor verhuizingen?

We hebben standaard pakketten voor relocaties waarbij we de relocation van je expat (en familie indien van toepassing) ondersteunen voor de belangrijkste onderwerpen zoals visa, documenten, reizen, 30% regeling, onboarding bij het bedrijf, verzekeringen, dokter, tandarts, bankrekening, BSN nummer). Per situatie zijn extra diensten zoals het importeren van een auto, het vinden van scholen voor kinderen ook mogelijk.

Waarom is jullie service relocation zo goedkoop?

We hebben veel geïnvesteerd in het automatiseren van het proces zonder de menselijke touch en het contact te verliezen. We hebben een optimale manier gevonden en kunnen daardoor een goedkope service voor bedrijven bieden met een hoge kwaliteit en veel aandacht voor de expats.

Waar vind ik kandidaten die bereid zijn om naar hier te verhuizen?

YourExpats heeft een wereldwijd netwerk van lokale recruiters en wij zijn in staat om kandidaten te vinden die ook vooraf gescreend zijn op technische vaardigheden, hun niveau van Engels, hun motivatie. Je kunt je abonneren op onze database van vooraf gescreende kandidaten (SELECT) die door jou kunnen worden gecontracteerd of je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van ons gespecialiseerde vacatureportaal (FIND).

Het visumproces is zo complex dat ik geen ervaring heb als bedrijf

Dit is precies de reden waarom we tools en diensten hebben ontwikkeld om het inhuren van Nederlandse kandidaten zo eenvoudig mogelijk te maken. We hebben self service oplossingen (ONBOARD & MANAGE) of relocation diensten waarbij wij alles voor je doen. Je hoeft je expat alleen maar te verwelkomen op de eerste werkdag op je kantoor ­čśë